Bayatlamayan Puf Hamur
Malzemeler:
* 4 - 5 Çorba Kaşığı Yoğurt
* 1 Adet Yumurta
* Yarım Çay Kaşığı Karbonat
* 1 Çay Kaşığı Sirke
* Çay Bardağının dibinde 1 Parmak Sıvı Yağ
* Bir Tutam Tuz
* Aldığı kadar Un
* Kızartmak için Sıvı Yağ
Yapılışı:
Yoğurt, Yumurta, Sirke ve Sıvı Yağ yoğurma kabına alınır karbonat ilave edilerek karıştırılır daha sonra Un yavaş yavaş ilave edilir
kontrollü olarak çünkü yumuşak bir hamur elde edicez. Hamur kıvamını aldığı zaman mümkünse Yarım Saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru tezgah üstünde unla yarım santim kalınlığında açıyoruz, ister Kalıpla, ister Bardakla yada Bıçakla keserek şekil veriyoruz ( Kızartma işlemi çok çabuk olduğu için tüm hamuru şekillendirelim )
Kızartma tavamızı oca alıyoruz Sıvı Yağ Kızınca Şekillendirdiğimiz Hamurları Altın Sarısı kıvamında kızartıyoruz, Bir kağıt Havlu üzerine alına bilir gerçi yağı çok çekmeyen bir hamur en güzel tarafıda bu zaten.
Puf Puf Kabarmış Hamurları ister Sabah Kahvaltısında Ailenizle, ister Beş Çayında Dostlarınızla Tuzlu yada Tatlıyla Afiyetle Yiyebilirsiniz.
Deneyin Pişman Olmıcaksınız.